søndag den 11. oktober 2015

Vores hjem de næste par uger,byggerierne på Koh Lipe og low season

Vi bor nu på Wapi Resort,tæt ved Sunrise Beach.
Det er et dejligt stille hotel,beliggende tæt ved vandet,tæt ved vores yndlings restaurant,OMG!, og 5 min væk fra gågaden.

Der er ro og fred her og det eneste man hører er fuglekvidder og et par knallerter i ny og næ (dem har de trods alt på øen).

       


    

   

Det er en thaier og en franskmand,der har hotellet og de er smadder søde og behjælpelige.Hans kone står også i en turistinformation om dagen,Koh Lipe Thailand (den åbner dog først engang i November).

Der findes forskellige typer af bungalows,men vi bor i de billigste bagom.Disse bungalows har varmt vand,a/c,et køleskab,mulighed for en baby seng (vores datter ligger dog sammen med os), og tv (dette er nok mest for folk fra Malaysia og Thailand).

Der er mulighed for morgenmad,man kan arrangere bådture,få vasket tøj (det bedste sted at få vasket tøj!!...og jeg har efterhånden prøvet en del steder,da jeg arbejdede på øen),det er børnevenligt og så er de bare søde og behjælpelige.

Vi får ofte sludret lidt om, hvad der er sket på øen og et af emnerne er så det her med national parker.
Hele Thailand er nemlig påvirket af,at der skal ryddes en masse land,hvor folk har bygget hoteller/resorts på national parks grunde; dog var folk uvidende da mange ikke har fået den rette information eller de rette papirer er blevet udstedt.
Der er allerede ryddet en masse i Phuket (dyre store hoteller) og der har været en del omtale af Koh Lipe og de hoteller,der også skal ryddes.Det er jo en lidt kedelig sag,da folk har virkelig været uvidende og folk bag disse hoteller har lagt en masse arbejde,passion og penge i det.

Det er lidt uvist hvor mange hoteller (det sidste nye er 7 stk) det helt præcist drejer sig om og hvornår det vil ske,men der har været en del om det i thailandske nyheder på det sidste.

Der er derudover også et såkaldt 'byggestop',så der ikke bygges nye hoteller/bygninger og de bygge projekter,man nu ser på øen,er enten en gammel aftale eller også drejer det sig om renovation af en gammel bygning.

Det er måske meget godt,at der ikke bygges mere pt,da mange har beklaget sig over, at Koh Lipe nok bliver en ny 'Phi Phi'..Det er nok mest besøgende,som har været her for 10 år siden og igen har besøgt øen her på det sidste og har været skuffet at se øen i sådan en udvikling.For i gamle dage (blot 6 år tilbage) var der ikke asfalteret veje..
Men man skal også forstå,at alle vil have en 'bid af kagen'.Thaierne vil gerne tjene en skilling og alle der besøger øen,fortæller jo gerne sin oplevelse videre til andre og derved skaber det en interesse for øen.Med dette vil jeg bare sige,at vi alle er med til at gøre øen interessant.Interesse=vækst 

Lige i overblikket er der meget stille og  flere steder har også lukket.Så det er en rigtig god ide at rejse mellem maj og okt; både hvis man vil spare nogle Baht og så opleve øen mindre 'stresset'.Øen er dyr (se et tidligere indlæg og grunden til dette),så der er virkelig mange penge at spare,hvis man absolut ikke skal afsted mellem Nov-Marts.


'
 

   


Billederne taler jo for sig selv..Der er næstmest kun os og thaierne.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar