tirsdag den 13. oktober 2015

Lavsæson og billige hoteller og hvad man får tiden til at gå med nu ift højsæson.

Der er blevet bygget en del de sidste 6 år (siden jeg første gang kom til Koh Lipe).
Dengang var der kun små stier af sand,og få store resorts og et par hoteller som havde de basic ting,som man nu havde brug for (koldt vand,fan og en seng).
Nu er der kommet en del flere hoteller.Der findes autentiske bambushytter, dyre hoteller som har private strande,medio dyre hoteller med varmt vand,a/c,tv osv,kæmpe resorts som har forskellige hytter til enhver smag og steder med pool.
De mere primitive er også at finde fx man kan bo i telt på Adang og så er der guesthouses (de er så småt ved at komme).
Alt til enhver smag og pengepung.

Jeg har undersøgt,hvor der faktisk er de billigste steder her og nu (altså lavsæsonen.Det skifter dog her i November).

5 billige muligheder (nævnt i tilfældig rækkefølge):

-Corner Resort,beliggende på vej fra Walking Street og på vej op mod templet.
Nyt hotel.Navnet er misvisende,da det er et hotel/guesthouse og ikke resort.
Det billigste rum koster 700Baht med fan og det dyreste 1200Baht for a/c.Det ligger tæt på det hele.Til gengæld kommer man til at høre de forbikørende knallerter,da det ligger lige ud til en større vej

   

-The Reef,beliggende 5-10 min væk fra Sunrise Beach og 5 min væk fra walking street.
The Reef har fået bygget lidt siden sidste år og nu er der mulighed for at bo i et budget rum (med fan,koldt vand og uden morgenmad).
I lavsæsonen (mellem 15.Maj-d.10.Okt) kan man få et værelse med fan (dele badeværelse med andre) til blot 550Baht og i højsæsonen koster det 800Baht.

Der er også budget rum med badeværelse.Disse koster 750Baht i lavsæsonen og 1200Baht i højsæsonen.
De har desuden mange andre lækre rum.Dog i en anden prisklasse.
     


-Castaway er meget billig i lavsæsonen (indtil 1.Nov).Der er hytter til blot 800Baht.Hytterne er med koldt vand og fan.Castaway er beliggende lige ud til vandet,Sunrise Beach,så der er rig mulighed for en brise.


-Varin Village,beliggende på Sunrise Beach.Typisk thai hytter lavet af bambus.
Der er forskellige prisklasser,men de billigste fås fra 800Baht (ligger bagved).
Hytterne er meget simple; en seng,en myggenet og en fan og et toilet og bad udenfor.
    

-Koh Adang.Du kan evt leje et telt eller selv medbringe et og bo i stille omgivelser væk fra alt og alle.Du betaler en fee,som er et mindre beløb (prisen har ændret sig fra år til år,så har ikke længere en pris på dette).
Der er en restaurant og ellers er der ikke det store.For 50Baht pr person kan man sejle til Koh Adang.Tjek evt øen og mulighederne inden du beslutter dig for at bo i et telt.

     

Bor du længere tid ad gangen på Koh Lipe (fx som dykker),så kan man leje et hus eller værelse månedligt.Her svinger prisen fx. Gecko Guesthouse har en hytte til ca 15000Baht om måneden.

I lavsæsonen er ikke alle steder åbne og derudover foregår der meget byggeri,så vær obs på, at der kan forekomme lidt larm fra naboerne eller selve hotellet,som evt er igang med at bygge eller lign.

Min favorit strand er Sunrise Beach,uanset lav- eller højsæson,men vær også obs på Pattaya i lavsæsonen og de stærke bølger.
Desuden er der lidt beskidt på Pattaya i lavsæsonen,da havet skyller alt møg ind pga de stærke strømme.

                      Pattaya Beach

Vejret er ikke så tungt i lavsæsonen.Der kan være en del mere regn, og så er der desværre en del myg her og nu (pga der dannes en del flere pytter/søer end tidligere).

Dagligdagen er meget chill.I går fik jeg en massage på walking street,300Baht for en time og ellers slapper man bare af!Vi har været en del på stranden og lege med sand og vand,besøgt vores thaivenner (nu har de tid ift højsæsonen),spise en masse lækker mad og gå nogle ture.


     






Ingen kommentarer:

Send en kommentar