mandag den 3. november 2014

Om en lille uge rejser vi til Thailand

Så er det ved at nærme sig,at vi tager afsted til Thailand.Det er ikke som sådan noget nyt,da vi har rejst derned siden 2003 og siden 2009 ca 2 gange om året.
Men siden 2009 var destinationen decideret én ø i Thailand.
Vi forelskede os nemlig i en lille ø,Koh Lipe,som ligger på vestsyd siden,tæt ved Langkawi,Malaysia og ca 7 timer fra Phi Phi med speedboat.
Smukkeste paradis ø jeg har set i Thailand.

Den her gang bliver det bare lidt anderledes; vi tager for 1.gang afsted med et barn..En 4,5 mdr gammel baby!
Vi har hele tiden været af den overbevisning af, at man sagtens kan rejse med børn; uanset alder.
Det er,hvad man gør det til.Dvs hvis forældrene er stresset,så vil dine/jeres barn/børn også være stresset...Det er ihvertfald vores syn..
Vi tager jo et sted vi kender,så allerede dér har vi en fordel.
Men uanset hvad bliver det en ny rejse,for hvordan forholder man sig i lufthavnen,hvad er godt at have med,hvilke overvejelser gør man sig,hvilke muligheder har man som familie med en lille én,hvad gør man i akutte situationer,hotelvalg,jetlag,mad og jeg kunne blive ved.
Jeg har derfor besluttet at skrive lidt om det her på bloggen,så man kan få inspiration,gode råd eller at få af/bekræftet nogle af de tanker og forestillinger man har om at rejse til Thailand med børn.
Så lad os starte med de overvejelser vi har gjort os inden rejsen.

Vi har valgt ikke at tage 'all inklusive' modellen ved fx at rejse til Phuket som tilbyder mange pakkerejser med alt betalt (fly,afhentning i lufthavnen,hotel,måltider,ture,pool og endda nogle steder en guide,som taler dansk).
Min kæreste og jeg elsker at være kulturelle.
Det kommer man ikke til at være,når man vælger en destination som Phuket.Så begrænser man sig lidt (efter min mening) til at være sammen med andre danskere og turister, som får samme mad og oplevelser og bevæger sig nærmest kun rundt omkring resorten og ikke får oplevet thaierne,maden,kulturen osv.
Men det er selvfølgelig smag og behag.

Så er der jo den lange flyvetur.Det tror jeg er en udfordring for alle børnefamilier.
Det er 1.gang vi tager afsted med en baby og her har vi selvfølgelig også gjort os nogle overvejelser.Dengang vi var to,mellemlandede vi ofte et andet sted i verdenen for at spare lidt på billetten.
Her kunne man snildt spare 1000-2500kr ved at vælge at mellemlande.Det er jo mange penge.Hvis man har tiden (og her behøver man altså ikke at tage dén mellemlanding med 12 timers ventetid),så er det rigtig fint at vælge den model.Man får lige strukket benene,man kan benytte sig af toilet faciliteterne,shoppe lidt,spise et "normalt" måltid og 'få lidt afveksling'.
Nu har vi dog valgt at tage turen i én strækning og flyver direkte fra København til Bangkok.
Vi flyver med Thai Airways,som er det eneste selskab som opererer mellem Kbh og Bkk (førhen var der også SAS).
Thai Airways har vi fløjet med før og ved de yder en god service.
Ombord er der også kommet personlige tv skærme,som erstatter et hovedskærm som gjorde det svært at 'følge med'.
Maden er udmærket (det er jo flymad,så forvent aldrig det helt store) og man kan få varieret drikkelse og ikke i de begrænsede mængder,som ellers kan ses på visse flyselskaber.
Vi har tilmed været så heldige,at vi har fået tildelt en lift til vores datter.Det er vist til 7/8 måneder, at man kan være så heldig at benytte sig af sådan én,men vær i god til at bestille billetten.Der er begrænset pladser i flyet,hvor der er mulighed for at sætte sådan en op.Desuden er der mulighed for mad til den lille,hvis man er startet på en mos/grød.

Hoteller i Bangkok er der masser af!
Vi har valgt at tage til det samme hotel,som vi nu har brugt de sidste 2 år.Det ligger centralt,men alligevel væk fra 'den store vej', de har en
lækker morgenmads buffet (du kan bestille forskellige slags æg,der er frugt, cornflakes,brød,salat,asiatisk morgenmad,yoghurt osv).
Der er gratis wifi,træningscenter og pool til fri benyttelse,tv,a/c og varmt bad med i prisen.Så er det ret nyt og dermed rent og pænt...og fornuftig i prisen.
Men går man efter noget specifikt,så skal man tjekke Agoda.com som opererer over hele verdenen og er en nem,overskuelig og præcis side med søgefunktion på hoteller og deres faciliteter.
Der finder man forskellige prisklasser,forskellige faciliteter og beliggenhed efter behov.

Hvad angår vaccinationer,så nåede vores pige at få 2 vaccinationer inden afrejsen (inden hun var 5 mdr).
Jeg ammer hende,så lægen har sagt,at hun ellers er godt stillet.

Hun har fået lavet sit første pas.Dette pas  varer nu i 2 år,hvilket man ikke forstår,da udseendet ændres jo hele tiden.
Derudover har vi også fået lavet et turistvisum,da vi er i landet mere end de 30dage,som man får stempel til,når man lander.

Hm..Tror det var sådan overordnet..
Næste gang skriver jeg på bloggen omkring huskelisten inden afrejsen.
Er nemlig selv stadig igang med at skrive ting ned.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar